5 + 1 tipp magyartanuláshoz

5 + 1 tipp magyartanuláshoz

Akkor fogunk a legtöbbet fejlődni, ha sikerül beintegrálni a nyelvtanulást a mindennapokba. Ehhez sok türelem, kitartás és próbálkozás kell, amíg megtaláljuk, hogy mi az, amit tényleg élvezünk. Ebben a posztban összegyűjtöttem öt tippet, de neked kell kipróbálni, hogy melyik tetszik 🙂 Ami tetszik azt lehet használni, ami nem azt pedig nem kell.

1. Edzés

Szoktál otthon edzeni? Ne csak az anyanyelveden vagy angolul keress edzős videókat. Magyarul is van sok 🙂 Nem is kell hozzá jól tudni magyarul, hiszen látod a képernyőn, hogy mit kell csinálni. A passzív hallgatás is nagyon jó gyakorlási forma. És a kereséshez lehet, hogy új szavakat is meg kell nézned a szótárban. Pl. otthoni edzés, has edzés, alakformálás stb. Linkeltem néhány Youtube csatornát:

2. Közösségi média

Egyébként is biztos használod az Instagramot vagy Facebookot. Ha már ott vagy, akkor nem baj, ha néha magyar nyelvű oldalak is megjelennek a feededen. Összegyűjtöttem néhányat különböző témákban:

3. Olvasás

Szeretsz olvasni? Kövesd a Hungarize-ot Facebookon vagy Instagramon és olvass el egy minidialógust mindennap. Lehet ez is a rutinod része, hogy kitűzöl egy célt, hogy mindennap egyet, vagy minden héten három dialógust elolvasol, vagy hangosan felolvasol magadnak. Az oldalt profi magyar mint idegen nyelv tanárok csinálják magyar tanulóknak ♡

4. Gondolkozás

Amikor az utcán sétálsz vagy a buszon ülsz biztos elkalandoznak a gondolataid néha. Mindennap próbálj meg magyarul is gondolkozni csak egy pár percig. Csak a fejedben mondd ki magadnak, hogy mit csinálsz éppen vagy milyen terveid vannak holnapra. Például: Most itt vagyok a buszon. Ez a sofőr nagyon rosszul vezet. Szerintem nem tudja, hogy emberek vagyunk és azt hiszi, hogy krumplikkal van tele a busz. Egy kicsit rosszul vagyok. Szerintem holnap sütök palacsintát.

5. Podcast

Reggeli készülődés vagy takarítás közben is lehet podcastot hallgatni. Nem kell érteni minden szót, a passzív hallgatás is jó gyakorlás, amikor fáradt vagy. Ne tartson vissza, ha nincs sok időd vagy nincs kedved egy egész órás részt meghallgatni. Nem kell végighallgatni, csak annyit amennyi időd van. És ne aggódj, ha úgy érzed, hogy ez fárasztó. Ez teljesen normális 🙂 Ha sok mindent nem értesz, akkor tényleg tud fárasztó lenni.

Ajánlok öt podcastot. Mindegyiket megtalálható Spotify-on is. A Lecsó – belecsapunk! podcastokhoz van szöveg is, így lehet olvasni is hallgatás közben.

Az Instagram oldalamon találsz még Podcast ajánlásokat a highlight-okban.

+1

Nézd meg a Patreon oldalamat és iratkozz fel, ha tetszik. Ingyenesen letölthető anyagokat itt találsz.

Heti kétszer, háromszor tudsz gyakorolni és nem kell gondolkozni, hogy mit csinálj, én elküldök mindent 🙂 Nem csak Neked lehet jó gyakorlás, de a munkámat is támogatod vele, amiért nagyon hálás vagyok!

Bármit is csinálsz, ne felejtsd el a két legfontosabb dolgot:
– Legyél türelmes!
– Érezd jól magad!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top